Mitä työnohjaus on?

Työnohjaus tarjoaa foorumin, jossa on aikaa ja tilaa tutkia omaa suhdettaan työhön.

Työnohjauksen teemat kumpuavat aina osallistujien tarpeesta ja vallitsevasta kontekstista. Keskustelun keskiössä voi olla esimerkiksi oman työn reflektointi ja kehittäminen, työhyvinvointi ja jaksaminen, työyhteisön vuorovaikutussuhteet, esihenkilötyö ja johtaminen, omien arvojen ja työn arvojen yhteensovittaminen.

Työnohjauksen tavoitteena on tukea työntekijää tai työyhteisöä työssä jaksamisessa ja ammatillisessa kasvussa.

Minä työnohjaajana

Työotteeni on voimavarakeskeinen ja dialoginen.

Minusta on sanottu, että kohtaan ohjattavat sopivan jämäkällä ja lempeällä otteella. Keskusteluiden olen kuullut olevan nostattavia, tukevia, haastavia ja monella tapaa voimauttavia. Nostan rohkeasti vaikeitakin aiheita käsittelyyn ja ohjaan keskustelua niin, että se pysyy olennaisessa. Esihenkilöiltä olen saanut kiitosta puolueettomuudestani, ennakkoluulottomuudestani ja avarakatseisuudestani.

Haen moniäänisyyttä, kun työntekijän tai työyhteisön ymmärrys työstään supistuu tiettyyn näkökulmaan, mutta samalla kunnioitan jokaisen ohjattavani mielipidettä. Tavoittelen ohjauksissani turvallista tilaa, jossa jokainen tulee kuulluksi ja yhteinen ymmärrys asioista saadaan luoduksi, vaikkei kaikkien toivomaan lopputulokseen päästäisikään.

Dialogisuus on taito puhua niin, että toinen haluaa kuunnella, ja taito kuunnella niin, että toinen haluaa puhua (David Bohm)

Kenelle?

Koulutus- ja kokemustaustani johdosta valtaosa työnohjattavistani tulee sosiaali- ja terveydenhuollon kentältä, lastensuojelusta, koulumaailmasta, nuorisotyön piiristä sekä erilaisista sosiaalialan järjestöistä.

Teen yksilötyönohjauksia, ryhmätyönohjauksia, kriisityönohjauksia ja -purkuja, sekä työnohjaan työnohjaajia. Ks. Yhteystietoni.